Esztétikus fogászat

Szolgáltatások

Esztétikus (fotopolimerizációs) tömések

Esztétikus betétek

Porcelán és cirkon koronák, hidak

Fogékszer

 Fogfehérítés

Otthon vagy a fogorvosi rendelőben? Ahol a fogkrém már nem tud segíteni, ott a fogorvosi
segítséggel otthon vagy a rendelőben végzendő fehérítés jelenthet megoldást. A fogorvos
először pontosan megállapítja az elszíneződés jellegét és okát. A szuvas fogakat a
fogfehérítés előtt kell ellátni, viszont a fogpótlásokkal és a kozmetikai célú töméscserékkel
érdemes megvárni a kezelés végét. Így már a kifehéredett fogakhoz tudunk majd színt vá-
lasztani. A fogfehérítést mindig megelőzi a fogzománcon kívül lerakódott elszíneződések és a fogkő eltávolítása, vagy szükség esetén a polírozás. A fogkő-eltávolítás leggyakrabban
ultrahangos módszerrel történik.

A részben otthon végezhető fehérítéshez a fogorvos lenyomatot vesz a páciens fogairól. Erre a mintára a fogtechnikai laborban egy vékony, átlátszó kis fóliasín készül, ami tökéletesen illeszkedik a páciens fogsorára. A sínben kis helyet hagynak a fogfehérítő anyag számára. A géllel megtöltött sínt éjszaka célszerû hordani. Az eljárás érdemes fogorvosi ellenőrzés mellett végezni. Szinte minden esetben már az első éjszaka után érzékelhetően fehérednek a fogak. Általában a harmadik napon már jelentős a fehéredés, amely ekkor kissé lelassul. Nyolc, tíz nap alatt az esetek túlnyomó többségében - elérhető a kívánt hatás.

Ha a rendelőben történik az élő fogak fehérítése, a különbség csak annyi, hogy jóval töményebb koncentrációjú fogfehérítő gélt használnak. Az anyagot nagyon gondos izolálás után a fogorvos viszi fel a fogakra, és hő vagy fény segítségével aktiválja.

 
 

 

Megelőző fogászat

Szolgáltatások

Fogászati szűrővizsgálat

 Barázdazárás

A barázdazárás egy teljesen fájdalommentes, hatékony, biztonságos és költséghatékony módja a gyermekkori fogszuvasodás megelőzésének. Az eljárással részben megelőzhető, illetve nagymértékben csökkenthető a gyermekkori fogszuvasodás gyakorisága. A barázdazáró egy vékony, műanyag réteg, amely az őrlőfogak rágófelszínére helyezve megakadályozza az ételmaradékok és a baktériumok bejutását a barázdák mélyére, és ezáltal védelmet nyújt a fogszuvasodással szemben.

 Dention kezelés

A dention kezelés felnőtt és 6 éven felüli gyermekeknél javasolt, érzékeny fogak kezelésére és fogszuvasodás megelőzésére, félévente ismételve. A kezelés maga 2x2 percet vesz igénybe.

Különösen javasolt:
fogszabályozó kezelés tartama alatt, különösen fix készülékek esetében
fogínysorvadás következtében szabaddá vált íny esetén felnőtteknek
fognyaki érzékenységének megszüntetésére (napi 1x 3-4 napon át megismételve)

A módszer lényege, hogy egy speciális lenyomatkanalat zselével töltünk meg, mely igen magas koncentrációban tartalmaz fluoridot, és ezt megadott időtartamra a páciens szájába helyezzük.

 Soft laser kezelés

A lágylézerek hatásai: biostimuláció, sebgyógyulást fokozó,fájdalomcsillapító, duzzanat (ödéma) csökkentő, krónikus gyulladást csökkentő, funkciójavító hatás.

A fogászatban diódalézereket használunk melyek az alábbi betegségek kezelésében nyújtanak segítséget:

Szájnyálkahártya gyulladások (herpes, aphta, fekélyek)

Ínygyulladás, fogágy gyulladás, foglazulás)

Ízületi betegségek
Bölcsességfogakból kiinduló fájdalom, szájzár kezelése

Fogeredetű gyulladások (gyökérkezelések, foghúzások után)

Fognyaki érzékenység

 Éjszakai fogcsikorgatást gátló NTI tss készülék

Az NTI-tss a csikorgatás és fogszorítás megszüntetésénekgyors, egyszerű és nagyon hatásos eszköze. A fogszorítás és csikorgatás igen gyakori jelenség, számos egyéb kellemetlenség okozója lehet:

Ok nélküli felébredések

Magyarázat nélküli reggeli fáradtság

Reggeli nyak-és hátfájás

Reggeli fejfájás

Egyes esetekben migrén

Ezek egyszerű és hatásos kezelésére született az NTI-tss készülék. A működése reflexek kiváltásán és biomechanikai elveken alapul.

 Szájhigiénés kezelés és tanácsadás

A legfontosabb a megelőzés!

“Nem akkor kell jönni, amikor már fáj” - tartja a fogorvos közmondás, és milyen igaza van! A legtöbb komplikált beavatkozás megelőzhető lenne, ha minden páciens évente, félévente járna szűrésre, és időben tetten érhetnénk a fogromlást, ínybetegségeket és társaikat.

A megelőzés egyik legfontosabb eleme a szájhigiénia betartása, nálunk nem csak higiénés kezelések, de tanácsadás is igényelhető, ahol megtanítjuk pácienseinknek a fog- és szájápolás minden fontos lépését.